Metakognitiv coaching

Mindre overtænkning- Mere teenagetrivsel

Indledende samtale 

Et coachingforløb vil som udgangspunkt altid starte med, at jeg har en indledende samtale med den unge. Hensigten med samtalen er at skabe en tryg og fortrolig relation, for at sikre de bedste forudsætninger for et vellykket coachingforløb.

I den indledende samtale er der i første omgang fokus på at afdække, hvorvidt der er ting i den unges liv, som der bør tages handling på. Det kan f.eks. være forhold i familien eller i skolen, som med justeringer kan øge den unges trivsel- eller det kan være fysiske symptomer hos den unge, som bør vurderes af lægen.
 
Dernæst handler det om at undersøge, hvilke tanker og bekymringer den unge er udfordret af, og hvordan det påvirker den unges trivsel og overskud i hverdagen. Formålet er her at afklare, om den unge har brug for redskaber til at håndtere sine tanker, og hvordan et metakognitiv coachingforløb kan bidrage til at afhjælpe den unges udfordringer

Hvis den unge føler tillid til mig som coach, kan vi efterfølgende lave aftale om et egentlig coachingforløb.

Forventet udbytte

 • Indsigt i egne tankeprocesser
 • Hjælp til at reducere overtænkning
 • Konkret redskaber til at håndtere tanker
 • Større mentalt overskud efter få sessioner
 • Forståelse for hvad der ligger bag psykisk mistrivsel
 • Et seriøst forløb med udgangspunkt i evidensbaseret viden

 • Metakognitiv coachingforløb

  Metakognitiv coaching handler om, at bliver klogere på, hvordan håndtering af tanker påvirker den psykiske trivsel.

  Du vil få indsigt i, at alle mennesker har negative tanker og bekymringer, og at det som sådan ikke er et problem.
  Det der kan give et problem for os er, når vi kommer til at give vores negative tanker og bekymringer alt for meget opmærksomhed. 
  Jo mere vi fokusere på vores bekymringer og negative tanker- jo mindre overskud bliver der til at være sammen med andre mennesker og leve livet.

  I metakognitiv coaching lærer du, at det ikke kan lade sig gøre at fjerne de negative tanker og bekymringer- men at det er muligt selv at vælge, hvad man gør med de negative tanker og bekymringer, når de dukker op.

  Du vil i coachingforløbet få helt konkrete og lavpraktiske redskaber, som kan bruges i hverdagen, når bekymringerne og de negative tanker banker på. 


  Som forælder vil du opleve effekten af coachingforløbet ved at få en gladere og mere nærværende teenager med gå-på-mod og større overskud til teenagelivets op- og nedture!

  Er du blevet nysgerrig på den metakognitive tilgang, kan du læse mere om den her: /profil/den-metakognitive-tilgang

  Tænker du at et metakognitiv coachingforløb er det helt rigtige for dig? Så kontakt mig allerede i dag, for at booke tid til en indledende samtale.